Het Scouting Forum
Gebruikers naam
Wachtwoord
Bewaar wachtwoord


Inloggen
Wachtwoord vergeten?
                   
 Alle onderwerpen  Scouting Algemeen  Scouting op het Internet  

Teruggave van ecotax voor alle Scoutinggroepen

Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Onderwerp is gesloten 
Schrijver Bekijk het onderwerp: ScoutingForum FrontPage News Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: Scoutidee  

sebastiaan
WebmasterStad Eijsden
Provincie Limburg
sebastiaan heeft 6036 posts gemaakt 6036
Gepost op 03 december 2002 :  16:54:49  Bekijk sebastiaan's persoonlijke forum pagina  Stuur sebastiaan een forum prive bericht  Bezoek sebastiaan's eigen website
Teruggave van ecotax voor alle Scoutinggroepen flinke stap dichterbij

Al geruime tijd is Scouting Nederland bezig met de teruggave van ecotax en het behartigen van de belangen van Scoutinggroepen. Omdat de Belastingdienst slechts vijftig procent van de ecotax of REB (Regulerende Energie Belasting) terugbetaald aan zogenoemde 'algemeen nut beogende instellingen', vallen Scoutinggroepen die geen waterwerk doen buiten de boot. Waterscoutinggroepen krijgen via het ministerie van VWS namelijk een teruggave van honderd procent.

Het bezwaarschrift dat Scouting Nederland

namens alle betreffende Scoutinggroepen - bij de Belastingdienst heeft ingediend, is eerder afgewezen. De belastingadviseurs van Scouting Nederland, KPMG Meijburg & Co, hebben vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid aangeboden om namens Scouting Nederland een beroepsprocedure voor de Belastingkamer van het Gerechtshof te voeren. Op basis van 'no cure, no pay'. In mei 2002 is tegen de uitspraak van de Belastingdienst beroep ingesteld bij de Belastingkamer van het Gerechtshof in Den Haag.

Ook is Scouting Nederland, samen met andere jeugdorganisaties, een politieke lobby gestart om de wet gewijzigd te krijgen. Onder invloed van de laatste verkiezingen heeft dit enige tijd geduurd, maar een eerste resultaat laat zich nu zien.

CDA-amendement

Tweede Kamerlid Nicolien van Vroonhoven (CDA) heeft zich hard gemaakt voor Scouting Nederland. Bij de behandeling van het kleine Belastingplan 2001 heeft de CDA-fractie in de Tweede Kamer in 2000 een amendement ingediend. Dat amendement is toen aangenomen. Daardoor konden ook non-profit instellingen aanspraak maken op het terugsluizen van de ecotax. De wetgever heeft dit toen ingeperkt tot 'algemeen nut beogende instellingen', maar dat was absoluut niet de bedoeling van het amendement. Nu komen sportclubs via een regeling van VWS en 'algemeen nut beogende instellingen' op grond van fiscale regeling daarvoor in aanmerking, maar jeugdorganisaties zoals Scoutinggroepen niet.

De CDA-Tweede Kamer-fractie is echter van mening dat al het niet- gesubsidieerde vrijwilligerswerk, dat ter behartiging van een sociaal belang om niet wordt verricht en dat wordt verricht door natuurlijke personen, in aanmerking moet komen voor dit terugsluizen. Tijdens de behandeling van het Belastingplan 2003, in november 2002, heeft de CDA- fractie daartoe een nieuw amendement ingediend.

Aangenomen
Dat amendement is aangenomen met de vóór-stemmen van: CDA, VVD, LPF, PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, Leefbaar Nederland en Groep de Jong.

Nu is het afwachten wat de minister en de ambtenaren van het ministerie van Financiën met dit amendement gaan doen. Wel is duidelijk geworden dat de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer van mening is dat Scoutinggroepen en andere jeugdorganisaties in aanmerking moeten komen voor de teruggave ecotax.

BRON
Leusden, 25 november 2002
Voor het laatst herzien: 26-Nov-2002 16:37:34.
Team Internet. Bekend als Gast .
Deze pagina : David Jansen.
site: www.scouting.nl
newslink: http://www.scouting.nl/frontend/base/main.php?PHPSESSID=6919b48a6f35edf37d4c6c16fc8f78b9
  Bekijk het onderwerp: ScoutingForum FrontPage News Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: Scoutidee  
Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Onderwerp is gesloten 
Onderwerp menu
ScoutingForum Navigatie Menu
Enquêtes • Games • WebLinks •  WeerScout • Forum Crew • Contact
Rss feed, zie Hulp pagina voor meer uitleg