Het Scouting Forum
Gebruikers naam
Wachtwoord
Bewaar wachtwoord


Inloggen
Wachtwoord vergeten?
                   
 Alle onderwerpen  Scouting Algemeen  Scouting op het Internet  

erg interactieve scouting site

Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Onderwerp is gesloten 
Schrijver Bekijk het onderwerp: WebLink verzameling Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: waterscouting  

bokkie11
 Stad raalte
Provincie Overijssel
bokkie11 heeft 3 posts gemaakt 3
Gepost op 09 september 2003 :  16:49:21  Bekijk bokkie11's persoonlijke forum pagina  Stuur bokkie11 een forum prive bericht
hoi ik ben nu bezig met de ontwikkeling van een grote site voor mijn scouting groep.

nu wou ik graag weten wat de ervaringen zijn met grote site's van scouting groepen.

mijn bedoeling was dat alle leden kunnen inloggen en hun eigen gegevens kunnen invoeren.

zo kunnen automatisch lijsten gemaakt worden.

ook foto boeken , forum en brieven zijn per groep beschikbaar.

nu wou ik dus weten of er al groepen zijn die zo'n site hebben en hoe deze wordt gebruikt want ik heb geen zin om zo'n uitgebreide site te maken als zoiets niet wordt gebruikt.

janspritsmal
 

Stad Ermelo
Provincie/Land Gelderland
janspritsmal heeft 40 posts gemaakt 40
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door janspritsmal aan de moderator van dit forum. Gepost op 14 september 2003 -  12:24:45  Bekijk janspritsmal's persoonlijke forum pagina  Stuur janspritsmal een forum prive bericht  Bezoek janspritsmal's eigen webpagina  Klik om te kijken wat janspritsmal's MSN Messenger adres is.
Op http://www.phpnuke.org/ is een systeem met addons,

Het is een forum, waar je van alles kan bij voegen zoals logboek systemen & foto albums ed.

Ik zelf maak alles zelf in php,
het kost veel tijd, maar geeft wat mij betreft meer voldoening en daarnaast heb je het helemaal zelf in de hand.

Maar voordat je alles onder de knie hebt? Dat duurt wel een tijdje kan ik je vertellen.

Een goede site om mee te beginnen en misschien ook een aantal scripts vanaf te halen is: http://www.phpfreakz.nl

Veel succes met je site

Groetjes
Gert Jan

janspritsmal's sig
kijk ook eens op:
http://www.alexandergroep.nl

bokkie11
 

Stad raalte
Provincie/Land Overijssel
bokkie11 heeft 3 posts gemaakt 3
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door bokkie11 aan de moderator van dit forum. Gepost op 14 september 2003 -  12:39:40  Bekijk bokkie11's persoonlijke forum pagina  Stuur bokkie11 een forum prive bericht
het programmeren is niet het probleem.
maar ik wil graag weten of zo'n site nog beetje veel gebruikt wordt..


Smartie
 

Smartie heeft 14 posts gemaakt 14
23 september 2003 -  16:11:53 Aangepast
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Smartie aan de moderator van dit forum. Gepost op 23 september 2003 -  16:10:21  Bekijk Smartie's persoonlijke forum pagina  Stuur Smartie een forum prive bericht  Bezoek Smartie's eigen webpagina
Onze stam heeft dit wel
www.hessenstam.nl

ik kan alles online updaten en alle stamleden kunnen ook inloggen en daar adres gegevens bekijken en nog wat info zelf invullen.

ook komt er te staan wanneer ze programma hebben en of ze frituur mee moeten nemen [:P]

en dit is allemaal zelf geprogt

Smartie's sig
http://www.hessenstam.nl

Winand
 Winand heeft 196 posts gemaakt 196
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Winand aan de moderator van dit forum. Gepost op 23 september 2003 -  18:14:12  Bekijk Winand's persoonlijke forum pagina  Stuur Winand een forum prive bericht
Ik heb ooit eens een grote site gemaakt voor onze groep maar om eens of andere reden is het nooit echt een succes geworden... er kwam bijna niemand (behalve de groepsleden)
Winand's sig
Scouting; T'is meer als een hobby! T'is een levenstijl!

Geertt
 

Stad Waddinxveen
Provincie/Land Zuid-Holland
Geertt heeft 85 posts gemaakt 85
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Geertt aan de moderator van dit forum. Gepost op 23 september 2003 -  20:16:16  Bekijk Geertt's persoonlijke forum pagina  Stuur Geertt een forum prive bericht  Bezoek Geertt's eigen webpagina
Op dit moment is de site van m'n groep goed bezocht met zo'n 50 unieke bezoekers en 180 hits per dag vrij goed bezocht. Er zit que interactiviteit een gastenboek, een forum en een foto-gallery in. Vooral het gastenboek loopt er goed. Ben van plan de interactiviteit flink te verhogen door allerlei leuke dingen toe te voegen waarbij de leden zelf kunnen reageren en helpen.
Geertt's sig
Heerlijk Helder

Wida_TL_Marieka
 

Stad Zoetermeer
Provincie/Land Netherlands
Wida_TL_Marieka heeft 36 posts gemaakt 36
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Wida_TL_Marieka aan de moderator van dit forum. Gepost op 25 september 2003 -  07:33:02  Bekijk Wida_TL_Marieka's persoonlijke forum pagina  Stuur Wida_TL_Marieka een forum prive bericht  Bezoek Wida_TL_Marieka's eigen webpagina  Stuur Wida_TL_Marieka een ICQ bericht  Klik om te kijken wat Wida_TL_Marieka's MSN Messenger adres is.
Ik denk dat je in het gebruik van allemaal leuke add-ons spaarzaam moet zijn. Veel dingen worden maar en of twee keer wordt gebruikt. Want waarom zou iemand elke week zijn persoonlijke gegevens veranderen?

Zelf heb ik op het WidaWeb (http://fly.to/widapadvindsters) en gedeelte gemaakt voor het downloaden van programmaonderdelen en brieven die uitgedeeld worden. KInderen en ouders zijn die dingen altijd kwijt en ze weten nu dat ze die kunnen downloaden.

Ik denk ook dat een stukje marketing/reclame/promotie ook belangrijk is. Zelf heb ik dit vrij sober gedaan omdat de website in principe alleen voor de padvindsters bedoeld is en dat is slechts een beperkte groep. Alles wat we op de opkomsten doen, zet ik op het WidaWeb zodat je mensen min of meer afhankelijk er van maakt. Helaas kan je er niet vanuit gaan die iedereen toegang tot internet heeft (nog steeds niet, helaas...)

In de ScoutKalender heb ik data van scoutingevenementen, verjaardagen e.d. geplaatst eventueel aangevuld met links naar andere websites zoals die van de duinenmars of regiospelwedstrijden. Bij de verjaardagen is per persoon een stukje geplaatst (voor zo ver de meiden dat ingevuld hebben door deze in te vullen op de site en door te mailen). Als aanvulling hierop heb ik een stukje script toegepast zodat ze de persoon kunnen toevoegen aan MSN, iets wat bijna elke padvindster van mij heeft en gebruikt.

Ik heb tot nu toe heel positieve reacties gekregen. Verwacht alleen niet dat je site nu 30x per dag binnengehaald wordt, want dat gaat je niet lukken ben ik bang. Niet iedereen is nou eenmaal een scotfreak die elke dag een paar keer gaat kijken voor wijzigingen.

Maar oordeel anders zelf, http://fly.to/widapadvindsters

Succes,

Marieka


KraZ
 

Stad Delft
Provincie/Land Netherlands
KraZ heeft 44 posts gemaakt 44
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door KraZ aan de moderator van dit forum. Gepost op 27 september 2003 -  19:57:54  Bekijk KraZ's persoonlijke forum pagina  Stuur KraZ een forum prive bericht  Bezoek KraZ's eigen webpagina
ik heb zelf een klein on-officiele site gemaakt voor mijn scouting groep, maar dan vooral voor de scouts. Er zijn een paar erg actief (paar leden en paar (ex-)leiding) het zijn er niet veel maar het is wel leuk:)
er staat een fotoboek, gastenboek, forum, logboek (+ reactie functie), activiteitenlijst etc op. Er komen alleen niet veel bezoekers, maar dat komt eigenlijk ok omdat ik niet veel aan de promotie gedaan heb, en de scouts-tak niet erg groot is bij ons, maar mischien dat ik het nog wel is uitbreid, ik zit tenslote nu ook bij de explo's en geef leiding bij de bevers dus:)

Maar het ligt ook egt aan wat voor soort leden je hebt. er zijn bij de scouts een paar die egt actief zijn, en er zijn een paar die alleen elke zaterdag een scout zijn en de rest van de week niet;)

owja, de url voor de liefhebber: http://www.scoutjes.nl.tt

greetz!
Thijs


  Bekijk het onderwerp: WebLink verzameling Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: waterscouting  
Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Onderwerp is gesloten 
Onderwerp menu
ScoutingForum Navigatie Menu
Enquêtes • Games • WebLinks •  WeerScout • Forum Crew • Contact
Rss feed, zie Hulp pagina voor meer uitleg