Het Scouting Forum
Gebruikers naam
Wachtwoord
Bewaar wachtwoord


Inloggen
Wachtwoord vergeten?
                   
 Alle onderwerpen  Speltakken  Scouts  

Super Kickuh Scouts programma's

 Volgende Pagina  
 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
Schrijver Bekijk het onderwerp: VOG Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: Leuke opkomst voor welpen/scouts!
 Pagina: van 11

Paddo
 

Paddo heeft 2371 posts gemaakt 2371
Aangepast
Gepost op 05 juli 2005 :  21:21:14  Bekijk Paddo's persoonlijke forum pagina  Stuur Paddo een forum prive bericht  Bezoek Paddo's eigen website  Beantwoord deze post van Paddo met een citaat [quote]
In den beginne, te weten op 19 februari 2002, schiep Kaa_PMW_Ede één van de meest toevoegende topics van dit forum. Met dit topic is al menig opkomst op menig scoutinggroep op een -zeer- leuke manier gevuld.

De topicstarter is sinds 1999 hulpleiding bij de scouts, en sinds oktober 2004 leiding. Dat had meer te maken met het feit dat ik mijn aandacht op de welpen wilde focussen, en gewoon twee helpende handjes speelde op zaterdagmiddag bij de scouts.

De programma's van de scouts verzinnen valt mij af en toe zwaar. De jongsten (11 jaar) vinden vrijwel alles leuk ook al zijn sommige opkomsten te pittig voor ze. De oudsten beginnen te puberen, en doen met regelmaat van de klok niet wat je wil. En dan heb je ook nog het probleem dat de meiden niet altijd alleen maar jongensdingen willen doen. Sinds afgelopen november heeft het leidingteam een afspraak gemaakt dat de programmering uitdagender en volwassener moet. Minder standaard vlaggenroof of pionier opkomsten, meer tijd steken in voorbereiding en er gewoon wat van maken. Het is tenslotte je hobby.

-Tot zover de motivatie voor dit topic-

Het is, net als bij super Kickuh WEK programma's de bedoeling om je leukste, bijzonderste opkomsten te plaatsen. Pioniertopics zijn er al genoeg (behalve als je iets revolutionairs bedacht hebt).

En we zullen zelf maar aftrappen:

Counter Strike
Eéns per seizoen houden wij een groot stads-spel. Alle kinderen fiets mee, en het dorp afstruinen.

Dit jaar hebben we Counter Strike in het echt gespeeld. Dan ging ongeveer zo:

Op de verzamelplaats werden de kinderen in twee ploegen verdeeld. Terroristen en Counter-terroristen. Na de speluitleg fietste beide ploegen naar hun eigen "homebase". (Die was geheim voor de tegenpartij) De basis lagen zo'n drie kilometer uit elkaar. De klokken van de leiding waren tot op de minuut gelijk gezet, om zo de groepen gelijktijdig van info te voorzien.

Elk half uur startte een nieuwe ronde, ongeacht of de vorige al afgelopen was. Op exact ieder heel en half uur kregen de CT's en de T's een envelop met daarin informatie. De informatie vermeldde de missie. Er waren twee soorten missies: In het ene geval kreeg de T een exacte lokatie voor een bom door, en de CT's een vage omschrijving, in het andere geval was de bom al geplaatst (leiding) en moesten de T's die beveiligen, maar hadden de T's vage info terwijl de CT's prima voorzien waren. Voor bijna alle missies konden de kinderen een tweede envelop bijkopen -als ze dat wilden- waar meer info in stond (bijvoorbeeld een coordinaat of de makkelijkst te nemen route)

Zodra de kinderen die aanwezig waren op de base de info kregen, mochten ze met de fiets naar de bomspot. Als de T's moesten bombarderen, moest de bom na plaatsen 10 minuten verdedigd worden. Was de bom niet binnen een half uur geplaatst, of weer onschadelijk gemaakt, wonnen de CT's. Bij een geslaagde ontploffing wonnen de T's.

Wanneer de bom al door de scheidsrechters (leiding) geplaatst was, moest hij een half uur lang verdedigd worden. (deze variant om de CT's ook meer kansen te geven)

Alle bomspots lagen op ongeveer gelijke afstand van beide basis, en de kinderen hadden geen flauw idee van waar de tegenstander nu weer aan zou komen fietsen. Wel ging men tegen het einde wat schaduwen om daar achter te komen. De bomspots waren van die plekjes die bijna niemand kent, waar zeg maar de kinderen uit de dichtsbijzijnde straat hun geheime hutten bouwen. (Dit was wel een middagje uitzoeken)

Levens
Net als bij vlaggenroof werden wasknijpers gebruikt. Deze kostte 1000 euro per stuk, en beide groepen hadden een eigen kleur wasknijpers. Als je dood was moest je gelijk de bom-zone uit. Wel was het toegestaan om meerdere levens te kopen. Geld verdiende je door veroverde wasknijpers van de tegenpartij in te leveren (a 750 euro), een missie te winnen (15.000 euro) of op zoek te gaan naar wapens. Beide groepen hadden een lokatie aangewezen gekregen waar eens in de zoveel tijd wapens gedropt werden. Deze konden voor 1000 euro op de thuisbasis ingewisseld worden. (Dit was meer voor dode mensen zonder geld)

Geld ging niet per persoon, maar per team. Werd gewoon op een kladblok bijgehouden. Om aan het team kapitaal te komen moest je je met minimaal drie spelers melden. Als je zelf net geld verdiend had door wapens te zoeken mocht je het overigens wel zelf uitgeven zonder twee andere spelers te vragen.

In 2.5 uur werden 5 missies gespeeld. De scheidsrechters, drie in totaal moesten tegelijkertijd de huidige en de vorige bomspot in de gaten houden, want missies duurde vaak net langer als een half uur, en dan was de volgende ronde al weer gestart. Ploeg die veel verliezen had geleden (en waar dus al weer veel mensen op thuisbasis waren) had dan wel een voorsprong. Scheidsrechters hebben zich rot gefietst om overal als eerste te zijn, maar dit is net gelukt. Het plaatje hierboven is een link naar de speluitleg die bij het begin aan alle kinderen is gegeven, tezamen met een kopie stafkaart van de omgeving.

Aantal kinderen heeft heel snel coordinaten geleerd tijdens spel.

Paddo's sig
Unattended children will be sold as slave!

wouter
...Stad Meppel
Provincie/Land Drenthe
wouter heeft 4839 posts gemaakt 4839
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door wouter aan de moderator van dit forum. Gepost op 05 juli 2005 -  22:25:48  Bekijk wouter's persoonlijke forum pagina  Stuur wouter een forum prive bericht  Klik om te kijken wat wouter's MSN Messenger adres is. Beantwoord deze post van wouter met citaat [quote]
Ziet er wel erg gaaf uit!
wouter's sig
Laat je kleren niet al te vies worden.
Sokken kun je controleren door ze op te blazen. Lukt dat, dan is wassen noodzakelijk.

Kaa_pmw_Ede
ModeratorStad Ede
Provincie/Land Netherlands
Kaa_pmw_Ede heeft 2354 posts gemaakt 2354
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Kaa_pmw_Ede aan de moderator van dit forum. Gepost op 10 juli 2005 -  14:25:18  Bekijk Kaa_pmw_Ede's persoonlijke forum pagina  Stuur Kaa_pmw_Ede een forum prive bericht  Bezoek Kaa_pmw_Ede's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Kaa_pmw_Ede's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Kaa_pmw_Ede Beantwoord deze post van Kaa_pmw_Ede met citaat [quote]
COOL PADDO...
er moeten meer SKP´s gedeeld worden... zoals misschien wel bekend ben ik behalve welpenleiding ook druk als tienerleider bij de jeugdclub van onze kerk.. daar doen we regelmatig SKP´s en volgens mij zijn die vaak scoutproof.. onze tieners zijn tussen de 12 en 15 jaar en j/m gemengd.. mijn SPK´s voor scouts komen dus daar vandaan zijn door onze groep gespeeld en kickuh bevonden..

themaopkomsten zijn hip...
Highlandgames, boerenavond, Maffiaavond, Russchische avond zijn echt hoogtepunten geweest van de afgelopen tijd.. defenitily SPK.. vooral de aankleding en de lol zorgen voor sfeer, de activiteiten maken het af...

een autopuzzeltoch/rally

een Weird Scientist gedoe.. vage proefjes, dingen maken, crea doen met lui die niet wisten dat crea zo leuk kon zijn.. slijm bouwen, hutten van kranten, bellen blazen waar je zelf in kan staan.. kaarsvet en sateprik bouwerken etc.

radio maken.. mengpanneel/computer.. wat instrumenten en microfoons en knallen.. liedjes, yells reclame, hoorspelen, interviews.. met een cassette de straat op, aanbellen maffe vragen bedenken etc etc etc.. achteraf aan elkaar plakken en voor iedereen cdtje kopieren.. zelf wat muziek laten uitkiezen voor er tussen.. hoppa

de ter land ter zee en in de lucht stube die we voor de welpen hebben opgebouwd heb ik de avond ervoor met de tieners gebruiker.. heel hip..

ik zal thuis nog eens in het archief duiken van onze vorige seizoenen.. komen er nog wel wat deelbare dingen bovendrijven denk ik
Kaa_pmw_Ede
ModeratorStad Ede
Provincie/Land Netherlands
Kaa_pmw_Ede heeft 2354 posts gemaakt 2354
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Kaa_pmw_Ede aan de moderator van dit forum. Gepost op 10 juli 2005 -  20:07:03  Bekijk Kaa_pmw_Ede's persoonlijke forum pagina  Stuur Kaa_pmw_Ede een forum prive bericht  Bezoek Kaa_pmw_Ede's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Kaa_pmw_Ede's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Kaa_pmw_Ede Beantwoord deze post van Kaa_pmw_Ede met citaat [quote]
andere leuke dingen uit de oude doos...

* valentijnfungebeuren
* een duitse avond
* strijd der seksen
* missie/opdrachtenspel
* raar met je haar
* computer ellende avond.. met spelletjes, fotobewerking, geluid etc.


Kaa_pmw_Ede
ModeratorStad Ede
Provincie/Land Netherlands
Kaa_pmw_Ede heeft 2354 posts gemaakt 2354
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Kaa_pmw_Ede aan de moderator van dit forum. Gepost op 18 juli 2005 -  23:15:12  Bekijk Kaa_pmw_Ede's persoonlijke forum pagina  Stuur Kaa_pmw_Ede een forum prive bericht  Bezoek Kaa_pmw_Ede's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Kaa_pmw_Ede's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Kaa_pmw_Ede Beantwoord deze post van Kaa_pmw_Ede met citaat [quote]
het is verdacht stil...

als alle scoutsleiding hier nu hun aller kickuhste programma plaatsen.. het programma van het afgelopen seizoen dat het beste geland is bij de jeugdleden of dat het orgineelste was van het hele seizoen.. dan heb je toch al een start???
ik geloof er niets van dat jullie geen kickuh programma's doen...


sebastiaan
WebmasterStad Eijsden
Provincie/Land Limburg
sebastiaan heeft 6036 posts gemaakt 6036
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door sebastiaan aan de moderator van dit forum. Gepost op 19 juli 2005 -  11:27:18  Bekijk sebastiaan's persoonlijke forum pagina  Stuur sebastiaan een forum prive bericht  Bezoek sebastiaan's eigen webpagina Beantwoord deze post van sebastiaan met citaat [quote]
Het lijkt wel zomervakantie kaa

Hopman A
Dol fijne Forum HopmanStad Bergen op Zoom
Provincie/Land Noord-Brabant
Hopman A heeft 11497 posts gemaakt 11497
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Hopman A aan de moderator van dit forum. Gepost op 19 juli 2005 -  12:24:11  Bekijk Hopman A's persoonlijke forum pagina  Stuur Hopman A een forum prive bericht  Bezoek Hopman A's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Hopman A's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Hopman A Beantwoord deze post van Hopman A met citaat [quote]
Op zoka hebben wij een ontzettend gaaf handelsspel alla Anno 1605 (of hoe het spel ook precies heef) gespeeld. Was fantastisch, al heeft het nog wat tweaken nodig om echt super te zijn.
Hopman A's sig
Spreken in tegeltjeswaarheden is zilver, zwijgen in tegeltjeswaarheden is goud!

timon
Zeur PietStad Hedel
Provincie/Land Gelderland
timon heeft 7163 posts gemaakt 7163
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door timon aan de moderator van dit forum. Gepost op 19 juli 2005 -  12:45:42  Bekijk timon's persoonlijke forum pagina  Stuur timon een forum prive bericht  Bezoek timon's eigen webpagina  Klik om te kijken wat timon's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van timon Beantwoord deze post van timon met citaat [quote]
Mmmmm,
aar gelukkig zijn er ook alweer mensen terug van zomerkamp! De volgende programma's vonden wij wel Super Kikuh:

Vlottenvaren
Waterspelen / watergevecht
sleetje rijden en sneeuwgevecht
Spreken voor zich natuurlijk!

Tay Day-en
Iedereen moest een wit t-shirt mee nemen naar Scouting. Vervolgens werden er met dun touw allerlij draaien en knopen in het t-shirt gelegd en ging het t-shirt in een verfbad. Na 45 minuten had iedereen dan een uniek t-shirt. (als verf kun je overigens het beste dylon cold gebruiken, wij hebben deze gehaald bij de Etos)Regenpakken mode maken
Tijdens deze opkomst hebben de leden van vuilniszakken en tape een eigen modieus regenpak moeten maken.
Vervolgens moetsten deze natuurlijk met de tuinslang worden uitgetest!Na de test met de tuinslang waren alle pakken goed bevonden voor een potje:

2 emmers water aan het plaffond
Een spel waarbij de zaal in 2 velden wordt verdeeld. Boven ieder veld wordt een emmer met water opgehangen. Vervolgens worden er twee teams gemaakt die ieder in een veld gaan staan. Nu krijgen de teams een aantal ballen en moeten hiermee proberen om de emmer van de tegenpartij leeg te gooien.
(omdat ons clubhuis het toelaat kunnen wij dit spel binnen spelen, maar het is ook heel makkelijk buiten te spelen, als je even een stevige stellage pionierd)Geluidenjacht
De leden worden in groepjes verdeeld en ieder groepje krijgt een taperecorder (of mp3 speler oid) en een lijst met geluiden mee. Vervolgens moeten de leden in de stad proberen om deze geluiden op tape op te nemen.
Op de lijst met geluiden kan b.v. staan:
* een wc die wordt doorgettrokken
* een startende auto
* een rinkelende telefoon
* een vreemde die zegt: ''deze band zal zichzelf over 5 seconden vernietegen''

Voor ieder goed opgenomen geluid krijgt het groepje een punt. Er zijn bonus punten te verdienen door opnemen van andere geluiden, namelijk:
het meest vreemde geluid
het hardste geluid
het grappipste geluid
iemand die de meest genante ervaring onthult
elk bonus is 10 punten waard, en kan naar maar een paroba gaan.


timon's sig
...The only thing we take are pictures and we only leave footsteps...

Kaa_pmw_Ede
ModeratorStad Ede
Provincie/Land Netherlands
Kaa_pmw_Ede heeft 2354 posts gemaakt 2354
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Kaa_pmw_Ede aan de moderator van dit forum. Gepost op 19 juli 2005 -  14:16:17  Bekijk Kaa_pmw_Ede's persoonlijke forum pagina  Stuur Kaa_pmw_Ede een forum prive bericht  Bezoek Kaa_pmw_Ede's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Kaa_pmw_Ede's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Kaa_pmw_Ede Beantwoord deze post van Kaa_pmw_Ede met citaat [quote]
juist... vakantie.. die ideale tijd om op dit forum je beste programma's te spoofen...

ik ben benieuwd naar het handelsspel Anno 1605 .. hoe gaat dat...


Hopman
 Stad Eijsden
Provincie/Land Limburg
Hopman heeft 73 posts gemaakt 73
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Hopman aan de moderator van dit forum. Gepost op 19 juli 2005 -  16:50:18  Bekijk Hopman's persoonlijke forum pagina  Stuur Hopman een forum prive bericht Beantwoord deze post van Hopman met citaat [quote]
Vooruit dan...een spel dat het erg goed deed op ons ZoKa: Diamantenroof.
De complete groep wordt verdeeld in 2, 3 of 4 groepjes (naar gelang de grootte van de groep). Het spel speelt zich af in het bos en lijkt op levend stratego.

Iedere groep heeft z'n eigen centrale post. Daar krijgt iedere deelnemer monopoliegeld en een strategokaartje mee. Met het geld moeten ze in het bos op zoek gaan naar de diamantenhandelaar (1 staflid). Bij deze kunnen ze diamanten kopen met het monopoliegeld. De gekochte diamanten moeten vervolgens naar hun eigen klant gebracht worden. Iedere groep heeft z'n eigen klant (staflid).

De klanten en de handelaar bewegen vrij door het bos.

Kom je onderweg iemand van een andere groep tegen, dan gelden de regels van levend-stratego: de hoogste rang wint. De bom mag niemand tikken en kan geen diamanten kopen. De mineur kan de bom onschadelijk maken, enz. De winnaar krijgt het geld en/of de diamanten van de verliezer.

De verliezer moet zich melden bij z'n eigen centrale post waar deze een nieuw strategokaartje en monopoliegeld krijgt.
Zijn de strategokaartjes op, dan blijft de deelnemer bij de post en is voor de rest van de ronde uitgeschakeld.

Door het bos lopen ook nog 2 of 3 stafleden, de geheime dienst. Deze zijn gewapend met een waterpistool met waterverf. Zodra een deelnemer geraakt wordt op een van zijn ledematen, dient deze zich te melden bij z'n eigen centrale post en is voor 3 minuten uitgeschakeld. Word je geraakt op de rest van je lichaam, dan ben je uitgeschakeld voor de hele ronde.

Welke groep krijgt de meeste diamanten bij z'n eigen klant?


Hopman
 Stad Eijsden
Provincie/Land Limburg
Hopman heeft 73 posts gemaakt 73
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Hopman aan de moderator van dit forum. Gepost op 19 juli 2005 -  16:56:59  Bekijk Hopman's persoonlijke forum pagina  Stuur Hopman een forum prive bericht Beantwoord deze post van Hopman met citaat [quote]
Een ander spel, dat onze scouts erg leuk vonden: Hamburger Hill.

Terrein: boshelling
Verdeel de scouts in een aantal groepen. De groepen starten beneden aan de helling. Boven aan de helling bevinden zich stafleden (iedere groep 1).

Iedere scout krijgt aan iedere enkele een ballon vastgebonden, dit zijn de levens. Bij het startsein moeten de scouts naar boven rennen en krijgen aldaar een kaartje, diamant, geld, of wat dan ook van 'hun' staflid. Dit moeten ze weer mee terug naar beneden nemen en daar afgeven.

Gaat er onderweg een ballon stuk, door toedoen van iemand van een andere groep of door rondslingerende takken, dan is er nog niets aan de hand. Zijn beide ballonnen stuk, dan moet de deelnemer naar beneden, moet daar 3 minuten wachten, krijgt vervolgens nieuwe ballonnen en mag weer meedoen.

Welke groep heeft binnen een bepaalde tijd de meeste kaartjes (diamanten, geld) beneden gekregen?

lijkt vrij eenvoudig, maar de kids vinden het een geweldig spel. En ze zijn uitgeput na afloop!

Let op: als een scout nieuwe ballonnen komt halen, dan krijgt hij die alleen als hij de resten van de vorige ballonnen inlevert. Dit voorkomt dat het bos bezaaid raakt met stukjes ballon.


Hopman A
Dol fijne Forum HopmanStad Bergen op Zoom
Provincie/Land Noord-Brabant
Hopman A heeft 11497 posts gemaakt 11497
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Hopman A aan de moderator van dit forum. Gepost op 19 juli 2005 -  18:27:09  Bekijk Hopman A's persoonlijke forum pagina  Stuur Hopman A een forum prive bericht  Bezoek Hopman A's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Hopman A's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Hopman A Beantwoord deze post van Hopman A met citaat [quote]
quote:
Oorspronkelijk gepost door Kaa_pmw_Ede

juist... vakantie.. die ideale tijd om op dit forum je beste programma's te spoofen...

ik ben benieuwd naar het handelsspel Anno 1605 .. hoe gaat dat...


Als ik de volledige uitwerking digitaal heb, laat ik het je weten.

Verder: moonwalken en bullriding

Moonwalken:
Een touw hangt hoog in een boom (netjes door twee karabiners), dit touw loopt door katrollen aan beide uiteinden. Aan dit touw hangt een persoon, deze moet overgetrokken worden door ploegleden. Tegenpartij gooit natte sponzen. Hoe vaak kan men hen en weer en hoe droog blijft men?

Bullriding:
Een balk op redelijke zithoogte. Ook weer katrollen en trekken maar. Kijken hoe lang je kan blijven zitten.

Hopman A's sig
Spreken in tegeltjeswaarheden is zilver, zwijgen in tegeltjeswaarheden is goud!

Paddo
 Paddo heeft 2371 posts gemaakt 2371
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Paddo aan de moderator van dit forum. Gepost op 20 juli 2005 -  12:50:22  Bekijk Paddo's persoonlijke forum pagina  Stuur Paddo een forum prive bericht  Bezoek Paddo's eigen webpagina Beantwoord deze post van Paddo met citaat [quote]
quote:
Oorspronkelijk gepost door Kaa_pmw_Ede

juist... vakantie.. die ideale tijd om op dit forum je beste programma's te spoofen...

ik ben benieuwd naar het handelsspel Anno 1605 .. hoe gaat dat...
quote:
Oorspronkelijk gepost door Kaa_pmw_Ede

een niet gaaf genoeg programma complex heb ik niet, alleen het uitwerken van alle super kickuh programma's kost veel tijd.... dus is het lastig om ze allemaal te beschrijven......... daarom heb ik 1tje hier neergezet en hoop ik dat alle andere wekleiding dat ook doet en dan hebben we samen een heleboel kickuh ideeen.......

als ik een keer heel veel tijd heb knal ik al onze gave programma's een keer op onze site op een speciale afdeling maar dat is echt nog lang niet aan de orde.......

groeten,
kaa,
harmen quast
http://welpen.pietermaritz.nl/

ps. nog een uitgewerkt programma van ons op:
http://www.scoutinggelderland.nl/act-progr/DWEK.html#Handelsspel

mssl!!Een quootje van jezelf, maar de link bestaat niet meer. Ik denk dat het handelsspel anno 1605 een VOC variant is oid. (is er niet ook een computerspel over de VOC wat Anno 1605 heet?)

In de RSW Map staat ook een spel uitgelegd op pagina 6-7.

Samengevat moet er gehandeld worden in grondstoffen en halffabrikaten om een grote doel te verwezelijken. Beetje Setlers idee. Deze spellen kunnen heel leuk zijn, maar alles valt of staat met een zeer gedegen ontwerp en uitwerking.

Paddo's sig
Unattended children will be sold as slave!

Kaa_pmw_Ede
ModeratorStad Ede
Provincie/Land Netherlands
Kaa_pmw_Ede heeft 2354 posts gemaakt 2354
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Kaa_pmw_Ede aan de moderator van dit forum. Gepost op 26 juli 2005 -  12:19:23  Bekijk Kaa_pmw_Ede's persoonlijke forum pagina  Stuur Kaa_pmw_Ede een forum prive bericht  Bezoek Kaa_pmw_Ede's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Kaa_pmw_Ede's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Kaa_pmw_Ede Beantwoord deze post van Kaa_pmw_Ede met citaat [quote]
http://www.scoutinggelderland.nl/act-progr/dwek/DWEK.html#Handelsspel daar staat het nu.. maar dit is een welpenspel.. hoewel handelsspel wat moeilijker gemaakt natuurlijk voor scouts ook kickuh is...

is het dezelfde??


Paddo
 Paddo heeft 2371 posts gemaakt 2371
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Paddo aan de moderator van dit forum. Gepost op 26 juli 2005 -  16:22:25  Bekijk Paddo's persoonlijke forum pagina  Stuur Paddo een forum prive bericht  Bezoek Paddo's eigen webpagina Beantwoord deze post van Paddo met citaat [quote]
quote:
Oorspronkelijk gepost door Kaa_pmw_Ede

http://www.scoutinggelderland.nl/act-progr/dwek/DWEK.html#Handelsspel daar staat het nu.. maar dit is een welpenspel.. hoewel handelsspel wat moeilijker gemaakt natuurlijk voor scouts ook kickuh is...

is het dezelfde??
Ik lees voor uit eerste twee regels;

quote:

Naam programma: Handelsspel

Voor wie bedoeld: DWEK (kan met enige aanpassingen ook met Scouts gespeeld worden)Hetzelfde als wat? Volg je ff niet

Paddo's sig
Unattended children will be sold as slave!

rock-addict
Yee-Haa!Stad Ouderkerk aan den IJssel
Provincie/Land Zuid-Holland
rock-addict heeft 1798 posts gemaakt 1798
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door rock-addict aan de moderator van dit forum. Gepost op 26 juli 2005 -  17:35:18  Bekijk rock-addict's persoonlijke forum pagina  Stuur rock-addict een forum prive bericht  Bezoek rock-addict's eigen webpagina  Klik om te kijken wat rock-addict's MSN Messenger adres is. Beantwoord deze post van rock-addict met citaat [quote]
quote:
Oorspronkelijk gepost door Paddo
Ik denk dat het handelsspel anno 1605 een VOC variant is oid. (is er niet ook een computerspel over de VOC wat Anno 1605 heet?)dat is er jah, anno 1602 en anno 1503

rock-addict's sig
http://www.scoutingouderkerk.nl

Kaa_pmw_Ede
ModeratorStad Ede
Provincie/Land Netherlands
Kaa_pmw_Ede heeft 2354 posts gemaakt 2354
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Kaa_pmw_Ede aan de moderator van dit forum. Gepost op 26 juli 2005 -  18:59:55  Bekijk Kaa_pmw_Ede's persoonlijke forum pagina  Stuur Kaa_pmw_Ede een forum prive bericht  Bezoek Kaa_pmw_Ede's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Kaa_pmw_Ede's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Kaa_pmw_Ede Beantwoord deze post van Kaa_pmw_Ede met citaat [quote]
quote:
Hetzelfde als wat? Volg je ff niet


of dit spel dat wij zo wel eens spelen hetzelfde is als het genoemde anno 1605 of dat het anno 1605 een ander spel is dat ik nog niet ken...


Erik Sc M
 Stad Moordrecht
Provincie/Land Zuid-Holland
Erik Sc M heeft 18 posts gemaakt 18
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Erik Sc M aan de moderator van dit forum. Gepost op 29 juli 2005 -  22:00:55  Bekijk Erik Sc M's persoonlijke forum pagina  Stuur Erik Sc M een forum prive bericht  Bezoek Erik Sc M's eigen webpagina Beantwoord deze post van Erik Sc M met citaat [quote]
Het grote smokkelspel dat wij 3 jaar geleden zelf hebben gelanceerd doet het erg goed bij ons. er is helaas nog geen handleiding van online, maar ik kan kijken of ik dat eens een keer kan doen.

Andere spellen die het goed doen bij ons:
LAN party's (http://www.cesproductions.nl/foto/thumbnails.php?album=12)
Wereldhandelsspel
Lasergame (we hebben eigen materiaal hier voor anders is het erg duur)

Erik Sc M's sig
Victory Not Vengeance!

Paddo
 Paddo heeft 2371 posts gemaakt 2371
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Paddo aan de moderator van dit forum. Gepost op 30 juli 2005 -  18:59:26  Bekijk Paddo's persoonlijke forum pagina  Stuur Paddo een forum prive bericht  Bezoek Paddo's eigen webpagina Beantwoord deze post van Paddo met citaat [quote]
Goed. Plaarsen we er nog één die erg geslaagd was op zomerkamp.

Hold 'em up poker.

Eerst 80.000 euro gekopieerd, want geld speelt tien keer leuker als lucifers of wasknijpers. Zeker wanneer je het voor het eerst speelt, geef de deelnemers genoeg geld om er even aan te wennen. Dit was bedoeld voor zo'n 30 spelers (leiding moet ook mee doen, omdat het een gokspel is, zijn de kansen ongeveer gelijk, en wat is er nou leuker dan leiding van tafel spelen?)

Je speelt het spel met maximaal 10 spelers aan een tafel. Eén speler is dealer en die beheert de pot, en deelt de kaarten. Na elke ronde wordt de persoon links van hem de nieuwe dealer, omdat je een klein voor- of nadeel hebt door je plek ten opzichte van de dealer.

De eerste speler naast de dealer (alles gaat met de klok mee) moet verplicht een fiche inzetten. Iedereen krijgt nu twee kaarten die niet aan anderen getoond moeten worden. De speler naast de verplicht zettende speler mag nu kiezen:
-Weg. Er wordt niets (meer) ingezet, en de kaarten gaan terug naar de dealer. Eventueel eerder ingezet geld is de speler kwijt.
-Mee. Er wordt evenveel ingezet als de op dat moment geldende inzet. In de eerste ronde is dit minimaal 1 fiche, want dat heeft de eerste speler ook gezet. Bij vervolg wedrondes hoeft er niet verhoogd, en kun je ook meegaan zonder iets in te zetten.
-Verhogen. Er wordt meer ingezet als de op dat moment geldende standaard.

Deze wedronde gaat door totdat er evenwicht is ontstaan. Alle spelers die door willen gaan hebben gelijke inzet, en de spelers die weg zijn hebben hun kaarten ingeleverd. De dealer legt nu pas al het geld (wat je het beste voor de spelers kunt laten liggen gedurende de wed-ronde) op één hoop, en legt drie kaarten open op tafel. Dan start opnieuw een wedronde, maar de speler naast de dealer hoeft niet verplicht te zetten. Het kan dus gebeuren dat iedereen mee gaat, en de pot gelijk blijft.

Na de wedronde legt de dealer nog één kaart open op tafel, waarna wèèr een wedronde start. Tot slot komt een vijfde kaart open op tafel, met een laatste wedronde. De overgebleven spelers tonen kun kaarten en moeten met vijf van de zeven kaarten een zo hoog mogelijke poker-combinatie hebben. De winnaar krijgt de hele pot. (Indien er slechts één speler over is na de wedronde, hoeft hij zijn kaarten niet te tonen. Dit kan zelfs al halverwege het spel gebeuren, dan wordt spel ook verder gestaakt en krijgt de enige overgebleven speler de pot)

Bij gelijkspel wordt de pot gedeeld.

Overzicht winnende handen:
http://www.thepokerforum.com/pokerhands.htm

Verhogen:
Wanneer je met dertig spelers begint (drie tafels) kun je beter rustig aan met de inzet omgaan. Wij spraken af dat er slechts 1 fiche verhoogd mag worden, en per wedronde maximaal 4 fiches ingezet worden. In theorie kun je dan met 4 wedrondes van tien spelers 160 fiches in de pot hebben zitten, en is iedereen op de winnaar na 16 fiches armer. Kinderen krijgen vrij snel door dat bluffen lastig is op een tafel met tien spelers: er heeft er altijd wel eentje een echt goede combinatie, en die gaat natuurlijk niet weg. Later, toen er nog 7 spelers over waren, is gekozen voor no limit, waardoor er al snel belachelijke inzetten ontstonden. Het kan handig zijn als je met fiches van 50 euro werkt, nu alles in te wisselen voor fiches van 200 euro. Scheelt tellen bij een gelijk spel. (Die zeven spelers hadden al het geld van de overige spelers in hun bezit)

Dood-bieden:
Vanaf het tweede spel is er iemand met meer geld als de rest, en de flauwste manier van winnen is zoveel bieden dat iemand wel weg moet gaan. Wij hanteerden een soort "All-in" systeem wat je ook op internet wel ziet. Als iemand alles ingezet heeft en hij komt tekort maakt hij dit kenbaar, en is dat gedurende het spel de maximale inzet. (Dan kan het dus ook zijn dat er wedrondes vervallen) Eventueel te hoge inzetten van voorgaande spelers moeten ze dan ook weer terugnemen. (Op internet is ook wel een moeilijkere variant met een tweede pot, maar die vonden wij te ingewikkeld voor onze jeugdleden)

De truuk om ver te komen:

Als leiding wilde ik natuurlijk wel winnen, en zolang er met een limieten systeem gewerkt werd lukte dat ook redelijk. (Dan kan je gewoon op tijd weggaan als je toch niets hebt). Maar ja, als ik daarna -tijdens het no limit gedeelte- twee azen in mijn hand krijg en iemand biedt (dus ook met slechts twee kaarten in zijn bezit) 2.000 euro, ja, dan moet ik wel mee.

Krijg je de drie kaarten op tafel: Harten Aas, Harten 8, Klaver 2.

Tja, met drie Azen in je klauwen kun je natuurlijk niet weggaan, ook als er weer een verhoging van 1.000 EUR komt. Nog even niet laten merken dat ik wat goeds heb, en rustig meegaan, niet zelf verhogen.

Vierde kaart op tafel: Schoppen twee.

Omdat er nu twee tweeen op tafel liggen begin ik 'em te knijpen dat toch niet iemand ook al twee tweeen in zijn hand heeft. Maar goed, met drie azen en nog één kaart te gaan kan de vierde aas natuurlijk ook gewoon vallen. En misschien heeft iemand nu wel drie tweeen, en verhoogt daarom zo drastisch.

Ja, daar was ik al bang voor. Weer een verhoging van 2.000 EUR. We zijn nog met zijn drieen over, de rest is weg. In de pot zit inmiddels wel meer dan 30.000 euro, zeker omdat met de eerste ronde wedden iedereen mee ging.

Laatste kaart: een harten 4.
In ieder geval geen twee, want dan was het tijd om weg te gaan: Met drie tweeen op tafel zal de vierde vast wel in de dichte kaarten van één van de medespelers zitten. Een straat kan niet vallen, in het ergste geval een full-house met tweeen. Verhoging van 5.000 euro. Nu vervloek ik het feit dat ik honderd stomme briefjes van 50 euro uit moet tellen. De anderen vinden het fantastisch. Ze bulken van het geld, en willen het inzetten ook!

Goed, nou eindelijk eens zien of ik gewonnen heb. Jeugdlid 1 heeft inderdaad een twee, en met de tweeen op tafel maakt drie tweeen. "Daar kan ik overheen!", zeg ik en ik voel me al bijna schuldig dat ik zijn winning mood verpest. Drie azen. Het laatste jeugdlid kijkt wat beteuterd (Beter!!!!) en zegt dattie blufte. Hij had gehoopt dat we weg zouden gaan. Hij laat zijn kaarten zien, en één van de omstanders roept gelijk, "Nee, je hebt wel wat! Je hebt een harten flush! (5 harten)"
Tot mijn verbijstering had ik niet gezien dat er drie harten open op tafel liggen.. Een van mijn drie azen, degene die open op tafel lag, was zelfs een harten!

Tja, en dan met een stalen bek (want je kunt goed tegen je verlies....) de flush-winnaar feliciteren, en hem vertellen dattie net 30.000 tot 40.000 euro gewonnen heeft (Was dus de helft van al het speelgeld)

Tja, dit soort potjes kun je niet beschrijven, dat moet je zien. Zeven spelers, 23 blutte toeschouwers, die maar 1 ding willen: Leiding eruit spelen (Menig toeschouwer was door mijn toedoen geen actief speler meer).

Ik heb al zitten denken dat ik het de volgende keer weer gewoon meeneem. Drie spellen kaarten en veel nepgeld. Kan ook op de blokhut bewaard worden voor een regenachtige zaterdagmiddag, of een dagdeeltje regen op zomerkamp.

Paddo's sig
Unattended children will be sold as slave!

Jiggelina
 

Jiggelina heeft 1 posts gemaakt 1
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Jiggelina aan de moderator van dit forum. Gepost op 04 augustus 2005 -  20:46:32  Bekijk Jiggelina's persoonlijke forum pagina  Stuur Jiggelina een forum prive bericht Beantwoord deze post van Jiggelina met citaat [quote]
Ik ben eigenlijk op zoek naar een SUPERkickuh programma dat ik ooit eens op Internet gelezen heb, maar nu niet meer terug kan vinden....

Het gaat om een waterspelletje voor explorers/verkenners waarbij een race is die gaat over de ontwikkeling van eicel/zaadcel tot baby en vervolgens opgroeien en de puberteit door enzo. Het is een waterspel waarbij je in ieder geval onder een zeil door moet kruipen, waarna je nat gegooid wordt ofzo. Ik zal wel een beetje vaag klinken... maar ik kan me er ook weinig meer van herinneren....

Ik hoop dat iemand het kent!


Hopman A
Dol fijne Forum HopmanStad Bergen op Zoom
Provincie/Land Noord-Brabant
Hopman A heeft 11497 posts gemaakt 11497
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Hopman A aan de moderator van dit forum. Gepost op 25 augustus 2005 -  19:04:15  Bekijk Hopman A's persoonlijke forum pagina  Stuur Hopman A een forum prive bericht  Bezoek Hopman A's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Hopman A's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Hopman A Beantwoord deze post van Hopman A met citaat [quote]
Heeft er nog iemand meer superideeen voor dit topic? En ja, ik weet het ik moet nog steeds de volledige uitwerking van dat Anno 2005 posten, maar eerst de PC fixen.

En misschien handig om er bij te zetten voor hoeveel personen ...

Hopman A's sig
Spreken in tegeltjeswaarheden is zilver, zwijgen in tegeltjeswaarheden is goud!
 Pagina: van 11 Bekijk het onderwerp: VOG Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: Leuke opkomst voor welpen/scouts!  
 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
  Volgende pagina
Onderwerp menu
ScoutingForum Navigatie Menu
Enquêtes • Games • WebLinks •  WeerScout • Forum Crew • Contact
Rss feed, zie Hulp pagina voor meer uitleg