Het Scouting Forum
Gebruikers naam
Wachtwoord
Bewaar wachtwoord


Inloggen
Wachtwoord vergeten?
                   
 Alle onderwerpen  Speltakken  DWEK  

super Kickuh WEK programma's

 Vorige Pagina  
 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
Schrijver Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: kosten kamp
 Pagina: van 15

Istar
 Stad Veenendaal
Provincie/Land Netherlands
Istar heeft 140 posts gemaakt 140
14 december 2010 -  18:39:02 Aangepast
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Istar aan de moderator van dit forum. Gepost op 13 december 2010 -  14:53:02  Bekijk Istar's persoonlijke forum pagina  Stuur Istar een forum prive bericht  Bezoek Istar's eigen webpagina Beantwoord deze post van Istar met citaat [quote]

ook een super leuk programma is het maken van fotostripverhalen.......
zie http://welpen.pietermaritz.nl/tekeningen.php?deel=strip voor waarom en hoe enzo.....

groeten,
Kaa,
Harmen Quast
http://welpen.pietermaritz.nl/

Fotostrip, altijd leuk! Tenminste... mijn welpen (meisjes) zijn er dol op en ik heb het de jongens ook al vaker zien doen.
De onze zien er dan iets minder digitaal uit dan die van pieter maritz, maar wel helemaal zelf door de kids gemaakt en je hebt geen computers/laptop nodig.

Wij doen er dan 2 opkomsten over.
De 1e opkomst bedenken de kids (in nesten) een verhaal en hoe ze dit in foto's uit gaan beelden. Eventueel gebruiken ze hierbij verkleedkleren, of knutselen de benodigdheden in elkaar. Daarna worden de foto's gemaakt.
Voor de 2e opkomst hebben we de foto's laten ontwikkelen of geprint. De koters krijgen zo'n groot gekleurd kartonnen vel en hun foto's en dan begint het knip en plak werk. Ze plakken de foto's in goede volgorde op het karton, knippen praatwolkjes en voorzien deze van tekst. Eventueel kunnen ze ook het kartonnen vel zelf nog versieren.

Geeft altijd weer een leuk resultaat en 2 gekke, gave opkomsten, en enthousiaste koters!

Istar's sig
Beter een scout dan geen scout ;)

Istar
 Stad Veenendaal
Provincie/Land Netherlands
Istar heeft 140 posts gemaakt 140
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Istar aan de moderator van dit forum. Gepost op 13 december 2010 -  15:01:06  Bekijk Istar's persoonlijke forum pagina  Stuur Istar een forum prive bericht  Bezoek Istar's eigen webpagina Beantwoord deze post van Istar met citaat [quote]
Oorspronkelijk gepost door Paddo

Tja, zelf speelgoed knutselen blijft leuk.

Wij maakten ooit zelf echt rijdende autootjes van hout, zeilbootjes voor op de beek en kabelbaan-vliegtuigjes. Onze volgende missie wordt een middeleeuws dorp bouwen waarbij elke welp een huisje voor zijn rekening neemt. Realisatie wordt moeilijk omdat we er nog niet uit zijn hoe die huisjes gemaakt moeten worden. Momenteel denken we nog steeds aan gips-steentjes. Werkt alleen vrij moeilijk.

____________
Never trust a smiling scout!>


Gipssteentjes klinkt erggggggg leuk alleen lastig te maken of duur om te kopen.
Een leuk alternatief hiervoor is kosteloos materiaal!
Wij hebben eens op kamp het hele land Bambilië gebouwd van kosteloos materiaal en dat was ook erg leuk om te doen.
We hadden een grote houten plank als ondergrond en daarop alleen de omtrek van het land getekend. De dorpjes werden onder de kinderen verdeeld (dit kan ieder voor zich maar wij lieten ze in 2 of 3 tallen samenwerken)
En van kosteloos materiaal hebben ze van allerlei dingen gebouwd die kenmerkend voor deze dorpjes waren. Het resultaat was echt super leuk en we hebben er heel veel tijd mee kunnen vullen.
Op deze manier kun je natuurlijk ook in welpenthema de jungle gaan bouwen, compleet met grotten en al(opbouwen van steentjes bv. Of een kasteel, middeleeuws dorp, je eigen scouting terrein enz.

Bij het sparen van kosteloos materiaal denk je al snel aan lege doosjes en wc rollen, maar probeer eens verder te kijken en echt ALLES te bewaren. Juist de kleine dingetjes als dopjes, dekseltjes enz zijn ook heel erg leuk te gebruiken.
Verder kun je van buiten wat takjes, bladeren, zand halen om het landschap aan te kleden. Daar bouw je dan weer kleine boompjes van.

Istar's sig
Beter een scout dan geen scout ;)

Baloedebeer
 

Baloedebeer heeft 26 posts gemaakt 26
30 december 2010 -  21:21:35 Aangepast
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Baloedebeer aan de moderator van dit forum. Gepost op 30 december 2010 -  21:20:10  Bekijk Baloedebeer's persoonlijke forum pagina  Stuur Baloedebeer een forum prive bericht Beantwoord deze post van Baloedebeer met citaat [quote]
Volgende week luciferdomino

Ik heb 12 pakken met 10 pakjes van ongeveer 30 lucifers.
25 welpen

Ongeveer 130 lucifers per welp.
Zal dit genoeg zijn?


Jacala_GD
Happende krokodilStad Alkmaar
Provincie/Land Noord-Holland
Jacala_GD heeft 1266 posts gemaakt 1266
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Jacala_GD aan de moderator van dit forum. Gepost op 30 december 2010 -  21:33:09  Bekijk Jacala_GD's persoonlijke forum pagina  Stuur Jacala_GD een forum prive bericht  Bezoek Jacala_GD's eigen webpagina Beantwoord deze post van Jacala_GD met citaat [quote]
Ik zou er voor de zekerheid nog een paar pakken bij halen. Wij hadden zo'n 500 lucifers per welp maar hielden wel flink over. De kosten van lucifers vallen op zich mee en je kunt ze bewaren. Als je over hebt dan kun je daar ook een mooie stapel van maken als het eind-vuurtje, dat vonden onze welpen prachtig.


Lucifers doen het trouwens ook prima als aanmaakhoutjes. Vrijdag nog een vuurtje aangemaakt met een magnesium-stick en wol... en een paar honderd lucifers.


Baloedebeer
 

Baloedebeer heeft 26 posts gemaakt 26
31 december 2010 -  17:37:54 Aangepast
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Baloedebeer aan de moderator van dit forum. Gepost op 31 december 2010 -  17:36:09  Bekijk Baloedebeer's persoonlijke forum pagina  Stuur Baloedebeer een forum prive bericht Beantwoord deze post van Baloedebeer met citaat [quote]
Dat is waar, ik heb nog 100 pakjes bijgekocht. Qua kosten valt het allemaal mee inderdaad. Zand € 1.25 per 25 kg en lucifers € 0.35 per 10 pakjes.

Kaa_pmw_Ede
ModeratorStad Ede
Provincie/Land Netherlands
Kaa_pmw_Ede heeft 2354 posts gemaakt 2354
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Kaa_pmw_Ede aan de moderator van dit forum. Gepost op 31 december 2010 -  18:08:52  Bekijk Kaa_pmw_Ede's persoonlijke forum pagina  Stuur Kaa_pmw_Ede een forum prive bericht  Bezoek Kaa_pmw_Ede's eigen webpagina  Klik om te kijken wat Kaa_pmw_Ede's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van Kaa_pmw_Ede Beantwoord deze post van Kaa_pmw_Ede met citaat [quote]
gewoon ALLE lucifers uit het schap van de supermarkt halen en dan 1 doosje terugzetten, pyromino boodschappen :)

Istar
 Stad Veenendaal
Provincie/Land Netherlands
Istar heeft 140 posts gemaakt 140
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Istar aan de moderator van dit forum. Gepost op 30 januari 2011 -  10:03:42  Bekijk Istar's persoonlijke forum pagina  Stuur Istar een forum prive bericht  Bezoek Istar's eigen webpagina Beantwoord deze post van Istar met citaat [quote]
Oorspronkelijk gepost door basch


Leven tetris
Vrij simpel 4 groepjes halen stukjes uit het bos zonder gepakt te worden door de douane. Het groepje met de meeste volle rijen wint.Wij hebben gisteren Levend Tetris gedaan, want dit leek me wel erg leuk.
En jahoor... de koters vonden het leuk!
Bij het horen van "tetris" wist bijna geen koter welk spelletje dat was, maar toen ze de "puzzelstukjes" zagen riepen ze allemaal: ohhhhhhh dat heb ik wel op de computer!

Een geslaagd spel, bedankt voor de tip.

Istar's sig
Beter een scout dan geen scout ;)

PiPo
 Stad Made
Provincie/Land Netherlands
PiPo heeft 2335 posts gemaakt 2335
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door PiPo aan de moderator van dit forum. Gepost op 26 juni 2011 -  12:43:37  Bekijk PiPo's persoonlijke forum pagina  Stuur PiPo een forum prive bericht  Bezoek PiPo's eigen webpagina  Klik om te kijken wat PiPo's MSN Messenger adres is.  Bekijk het Skype telefoon adres van PiPo Beantwoord deze post van PiPo met citaat [quote]
Afgelopen dinsdag de bananendozen zeepkistenrace gedaan met onze Welpen.
Dit kan absoluut het keurmerk "Super Kickuh" dragen!

Filmpie:

PiPo's sig
Ik wilde hier nog iets leuks neerzetten maar ik had al op 'Submit' geklikt...

Jacala_GD
Happende krokodilStad Alkmaar
Provincie/Land Noord-Holland
Jacala_GD heeft 1266 posts gemaakt 1266
26 juni 2011 -  13:23:06 Aangepast
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Jacala_GD aan de moderator van dit forum. Gepost op 26 juni 2011 -  13:19:54  Bekijk Jacala_GD's persoonlijke forum pagina  Stuur Jacala_GD een forum prive bericht  Bezoek Jacala_GD's eigen webpagina Beantwoord deze post van Jacala_GD met citaat [quote]
Die zeepkisthelling ziet er goed uit, mooie activiteit voor het zomerkamp over een paar weken.

Afgelopen zaterdag hebben we ook levend Quattro gedaan, geen enkele welp bleek het te kennen. Ik had de regels iets aangepast (geen bonusstreepje bij een vol hokje) en de welpen waren erg enthousiast. Dus da's ook een aanrader. Als tip wil ik meegeven om wel iets van een tafel als post in te richten, het wordt heel snel heel druk.

Vragen in de vorm van 'hoe oud is leiding/welp X' vinden ze ook erg grappig. Uitrekenen is ook makkelijk via een export van SOL en de datum van vandaag min geboortedatum te doen (aldus Excel).


wildkampeerder
leunstoel akelaStad Oude Sluis
Provincie/Land Noord-Holland
wildkampeerder heeft 1174 posts gemaakt 1174
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door wildkampeerder aan de moderator van dit forum. Gepost op 24 november 2012 -  14:08:50  Bekijk wildkampeerder's persoonlijke forum pagina  Stuur wildkampeerder een forum prive bericht  Bekijk het Skype telefoon adres van wildkampeerder Beantwoord deze post van wildkampeerder met citaat [quote]
pepernoten gebakken op houtvuur.

Samen met de welpen deeg gekneed, hout verzameld en een oven gebouwd.
Resultaat was niet echt denderend (allemaal verbrand op de bodem) maar wel een mooi verhaal wat ze konden vertellen op school.

Een welp vatte het mooi samen met "dit is pas Scouting!"
basch
 basch heeft 66 posts gemaakt 66
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door basch aan de moderator van dit forum. Gepost op 02 april 2013 -  14:58:20  Bekijk basch's persoonlijke forum pagina  Stuur basch een forum prive bericht Beantwoord deze post van basch met citaat [quote]
Een paar weken terug met succes voor de 2de keer Zeeslag gespeeld. (kan in het Bos of op een Veld)


Zeeslag:

De kinderen worden in 2tallen verdeel en krijgen eigen leeg "zeeslagveld"
Per 4 groepjes is 1 spelleider nodig die per groepje een "zeeslagveld" heeft met daarop de locatie van de boten.

Alle "zeeslagvelden" liggen op een centrale post
De Kinderen gaan eerst op zoek naar bommen (deze liggen verstopt op verschillende plaatsen in het terrein)
Met een Bom kunnen zij naar de spelleider om deze op een vakje te laten "vallen"
De spelleider meld of de bom raak of mis is en de kinderen kunnen dit aankruisen op het "zeeslagveld".

Het bommen gooien gaat net zolang door tot er 1 boot is gezonken.
Als het groepje een boot heeft laten zinken krijgen zij het kaartje behorende bij deze boot.
Op dit kaartje staan een plaatje van de boot en de belangrijkste onderdelen van de boot.
Men moet nu opzoek naar deze onderdelen, ook deze liggen ergens in het terrein.

Als ze alle onderdelen bij elkaar gezocht hebben kunnen ze verder met "bommen gooien" totdat ze een 2de schip hebben gezonken etc.

Het groepje dat het eerst zijn 5 schepen heeft laten zinken en de onderdelen hiervan heeft verzameld wint het spel.Download Bestand: boten bouwen.pdf [1216,45 KB]

Download Bestand: onderdelen.pdf [599,53 KB]

Download Bestand: ZS kaarten spelleiders.pdf [15,3 KB]

Download Bestand: ZS veld spelers.pdf [129,46 KB]

Download bestand: /201342143647_bom.pdf


janjelmer1
 

Stad Driebergen
janjelmer1 heeft 3 posts gemaakt 3
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door janjelmer1 aan de moderator van dit forum. Gepost op 16 april 2014 -  19:53:29  Bekijk janjelmer1's persoonlijke forum pagina  Stuur janjelmer1 een forum prive bericht Beantwoord deze post van janjelmer1 met citaat [quote]
Hallo Allemaal,

Ik heb een tijdje geleden een programma voor op de pc gemaakt wat leuk is om te gebruiken voor een opkomst. Ik heb het nu een aantal keer met verschillende speltakken gedaan met een erg leuk resultaat! Het gaat om een paardenrace. Elk team heeft een eigen paard (maximaal 6) en elk paard heeft een bepaald aantal kwaliteiten (punten tussen 0-10) binnen 3 catogorien; kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Als je veel kracht hebt, kan je makkelijk over hordes heen springen. Heb je veel snelheid, dan ga je sneller, heb je meer uithoudingsvermogen, dan hou je het langer vol!

De namen van de paarden en het aantal punten per catagorie wordt ingevuld met behulp van een tekstbestandje. Vervolgens kan je het spel opstarten (gewoon een .exe bestand) en worden deze gegevens automatisch geladen. Als je op de spatiebalk drukt, beginnen de paarden te lopen.

Om een beeld te krijgen, hierbij 2 screenshots. De 3 balken bij de namen van de paarden zijn het aantal punten per catagorie (kracht, snelheid en uithoudingsvermogen)

Als je het spel download zal snel duidelijk worden hoe het werkt.

Het is erg leuk om dit spel op de beamer te zetten, en de kinderen punten te laten verdienen (met bijv opdrachten) die ze in kunnen zetten als punt bij een catagorie die ze zelf kunnen kiezen (bijvoorbeeld kracht). Doe dan om het half uur of zoiets een race, en hou de scores bij (in bijvoorbeeld excel) voor een leuk overzicht. Dus: opdrachten doen om punten te verdienen, zodat je paard beter wordt. Ieder groepje zal bijvoorbeeld met alle catagorien op 0 beginnen en na opdrachten verder stijgen.

Het programma is hier te Downloaden.

Het bestand 'paardenrace.ini' kan je openen met bijvoorbeeld kladblok (notepad) of iets dergelijks. De namen en cijfers kan je veranderen, laat de rest staan! Gebruik minimaal 0 en maximaal 10 punten per catagorie, anders worden de balken in het scherm te groot.


Quidam2014
 

Quidam2014 heeft 111 posts gemaakt 111
03 juli 2017 -  19:19:55 Aangepast
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Quidam2014 aan de moderator van dit forum. Gepost op 03 juli 2017 -  19:14:58  Bekijk Quidam2014's persoonlijke forum pagina  Stuur Quidam2014 een forum prive bericht Beantwoord deze post van Quidam2014 met citaat [quote]
Krimpie Dinkie


dit is echt leuk en snel

het maken van een gave sleutelhanger

even in de oven en tussen twee plankjes plat drukken en je hebt er 'e'en

Quidam2014's sig
één tekening verteld en verhaal van duizend woorden.
 Pagina: van 15 Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: kosten kamp  
 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
  Vorige pagina
Onderwerp menu
ScoutingForum Navigatie Menu
Enquêtes • Games • WebLinks •  WeerScout • Forum Crew • Contact
Rss feed, zie Hulp pagina voor meer uitleg