Het Scouting Forum
Gebruikers naam
Wachtwoord
Bewaar wachtwoord


Inloggen
Wachtwoord vergeten?
                   
 Alle onderwerpen  Speltakken  Bevers  

Luxe probleem

 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
Schrijver Bekijk het onderwerp: start en programma training - Bevers Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: vredeslicht met bevers  

Wietse
 Stad Rijswijk
Provincie Zuid-Holland
Wietse heeft 140 posts gemaakt 140
Gepost op 05 februari 2013 :  10:15:23  Bekijk Wietse's persoonlijke forum pagina  Stuur Wietse een forum prive bericht  Bezoek Wietse's eigen website  Stuur Wietse een Yahoo! Bericht  Beantwoord deze post van Wietse met een citaat [quote]
Hallo medeleiding,

We beginnen een probleem te krijgen. En eigenlijk een luxe probleem. Na een jaar met te weinig Bevers (5). Loopt het aantal nieuwe aanmeldingen nu de spuigaten uit.

Niet dat we dat heel erg vinden maar, er ontstaat nu een discussie over wat het maximum aantal is dat we moeten toestaan.

Ons team bestaat uit 5 leiding. Waarvan er 2 boven de 18 zijn (ok ok boven de 30 ;p) en 3 zijn 16 jaar oud. Dit zijn explorers die meedraaien en steeds meer affiniteit krijgen met leiding zijn. We zijn erg tevreden met ze =).

Ons probleem is nu dat we sinds de winterstop 10 aanmeldingen hebben en onze groep is gegroeid van 8 naar 18 Bevers. 1 Gaat er alsnog naar de Welpen dus we hebben er nu 17!

Afgelopen opkomst hadden we 14 Bevers present, en dat ging eigenlijk best goed.

Hartstikke leuk natuurlijk en je hoort ons absoluut niet klagen. Zeker niet omdat het ledenaantal van de groep wat is terug gelopen. Dit is dus een welkome verrassing. En als het aan het bestuur ligt nemen we gewoon alles aan ;). Maar, het moet natuurlijk wel behapbaar blijven.

Maar, wat houden jullie als maximum aan?
En hebben jullie wel is nee moeten verkopen, omdat de groep te groot is? Of een wachtlijst aangehouden? Doorverwezen naar een naburige groep?

Nahja beetje apparte vraag in deze tijden misschien maar, bij ons nu aan de orde van de dag. Dus als een andere groep dit heeft meegemaakt zijn we erg benieuwd wat zij indertijd besloten hebben =p.

koentje117
 Stad Landgraaf
Provincie/Land Netherlands
koentje117 heeft 37 posts gemaakt 37
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door koentje117 aan de moderator van dit forum. Gepost op 05 februari 2013 -  10:28:44  Bekijk koentje117's persoonlijke forum pagina  Stuur koentje117 een forum prive bericht  Bezoek koentje117's eigen webpagina Beantwoord deze post van koentje117 met citaat [quote]
Beste Wietse,

Nee wij hebben het zo lang ik leiding ben nog niet mee gemaakt. Ik ben al van 2003 hulpstaf en staf geworden.
Wij hebben ooit volgens mijn 14 Bevers gehad. Ging wel goed.
We hadden toen gezegd als we 20 Bevers hebben dan gaan we een wachtlijst maken.
Wij zijn namelijk ook met 5 man staf.
Misschien is het ook wat voor jullie bij 20 Bevers een wachtlijst te maken.

Even een vraagje. Welke leeftijden hebben jullie?
Wij beginnen met 4, 4 en een haf haar tot 7 jaar.
Als wij veel jonge Bevers hebben en ook veel oude die bijna naar de Welpen gaan dan splitsen we wel eens als het kan de groep op in jongere Bevers en oudere Bevers.
Heel laas is het nog niet voor gekomen.
Misschien is het ook iets voor bij jullie te doen.
Het opsplitsen en apart draaien als je voldoende leiding hebt kan dat.
Dan kun je dus ook meer Bevers aannemen.
Dus een junior Bever groep en een senior Bever groep.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan?

Met vriendelijke Scouting groet,
Koen

koentje117's sig
Kijk ook eens op www.tarcisius.nl
http://kinderen.favos.nl

Wietse
 

Stad Rijswijk
Provincie/Land Zuid-Holland
Wietse heeft 140 posts gemaakt 140
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Wietse aan de moderator van dit forum. Gepost op 05 februari 2013 -  10:48:46  Bekijk Wietse's persoonlijke forum pagina  Stuur Wietse een forum prive bericht  Bezoek Wietse's eigen webpagina  Stuur Wietse een Yahoo! bericht Beantwoord deze post van Wietse met citaat [quote]
We draaien met kinderen vanaf 5 (een uitzondering daar gelaten die 2 maandjes eerder al komt kijken). En zodra een kind voor Januari 7 wordt vliegen ze in September over.

We hadden eigenlijk 18 Bevers met alle kijkers en 1 van de kijkers die 6 is maar al bijna 7 gevraagd bij de Welpen te gaan kijken. We hebben het vermoeden dat hij het daar leuker vind namelijk.

Splitsen is nog niet echt een optie aangezien we 2 gekwalificeerd leiding hebben en 3 hulpstaf/assistent leiding. Ze doen het goed maar, zelf opkomsten gaan draaien is nog niet echt een optie.

We zaten zelf ook wel te denken dat we het echt op max 20 willen hebben om 1 op 4 leiding te hebben. In het verleden hebben we altijd max 16 gezegd maar ja, daar zijn we dus al overheen hahaha.
Het verbaasde ons dat het eigenlijk makkelijker is met 14 of meer kinderen dan met de 5 van vorig jaar. Ze houden elkaar bezig ;). En gelukkig zijn het allemaal kinderen die erg goed luisteren.
Jaeder
 Stad Nieuwegein
Provincie/Land Utrecht
Jaeder heeft 1801 posts gemaakt 1801
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Jaeder aan de moderator van dit forum. Gepost op 05 februari 2013 -  11:21:43  Bekijk Jaeder's persoonlijke forum pagina  Stuur Jaeder een forum prive bericht  Bezoek Jaeder's eigen webpagina Beantwoord deze post van Jaeder met citaat [quote]
Mijn groep heeft op een gegeven moment 18 gehad. Toen even op 20, maar dat heeft niet lang geduurd. 18 lijkt toch wel een soort natuurlijk maximum te zijn bij Bevers.


djpamm34
 Stad Eindhoven
Provincie/Land Noord-Brabant
djpamm34 heeft 140 posts gemaakt 140
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door djpamm34 aan de moderator van dit forum. Gepost op 11 februari 2013 -  12:22:45  Bekijk djpamm34's persoonlijke forum pagina  Stuur djpamm34 een forum prive bericht  Bekijk het Skype telefoon adres van djpamm34 Beantwoord deze post van djpamm34 met citaat [quote]
Wat ik van mijn hoofdleidster heb begrepen is dat je per leiding gevende 5 bevers mag hebben,dus als je 5 man leiding hebt 25 bevers.
Maar ik zou echt een aantal van 20 bevers aanhouden.

Eventueel op een wachtlijst zetten.Duurt het de ouders te lang,dan kan je ze verwijzen naar andere groepen in de buurt.Ik weet niet of jullie veel groepen hebben.Maar hier waar ik woon heb je zeker 12/13 groepen.

Als het om een oudere bever van 6.5 betreft zou je ook met de ouders bespreekbaar kunnen maken of ze hun kind voor de welpen kunnen aanmelden.


Rikkie86
 

Rikkie86 heeft 5 posts gemaakt 5
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Rikkie86 aan de moderator van dit forum. Gepost op 12 februari 2013 -  21:07:45  Bekijk Rikkie86's persoonlijke forum pagina  Stuur Rikkie86 een forum prive bericht Beantwoord deze post van Rikkie86 met citaat [quote]
Dit was ik toevallig laatst tegen gekomen in handboek praktijkbegeleider. Hierin wordt aangegeven dat minimaal 3 leidinggevende op groep van 17 t/m 20 welpen waarvan 1 een herkenning het minimaal niveau is. Het gewenste niveau is echter 5 leiding waarvan 3 een kwalificatie hebben. Dit is natuurlijk heel theoretisch gezien, en ligt dit bij jullie natuurlijk weer anders doordat je 3 hulpleiding hebt.

Wachtlijst bij bevers heb ik een ervaring mee, maar bij de welpen waren wij hier altijd een beetje flexibel in. Wanneer we over aantal geïnstalleerde leden zaten gaven we ouders aan dat we een wachtlijst hadden, hierbij vermelde we wanneer de kinderen wel welkom waren (meestal volgende overvlieg waardoor het in de praktijk nooit langer dat een half jaar was). Daarnaast gaven we aan dat er ook anderen groepen in de buurt waren.De keuze lag dan bij de ouders
tussen het kind op wachtlijst te plaatsen of bij andere groep te gaan kijken.


DMScout
NJMODStad Capelle a/d IJssel
Provincie/Land Zuid-Holland
DMScout heeft 594 posts gemaakt 594
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door DMScout aan de moderator van dit forum. Gepost op 13 februari 2013 -  16:57:12  Bekijk DMScout's persoonlijke forum pagina  Stuur DMScout een forum prive bericht  Bezoek DMScout's eigen webpagina  Klik om te kijken wat DMScout's MSN Messenger adres is. Beantwoord deze post van DMScout met citaat [quote]
5 man leiding voor 25 Bevers (1 op 5) lijkt mij ook wel het matje qua verhouding...
Wij hebben er geloof ik 3 voor 15 Bevers, dus dat is vrijwel hetzelfde.

Ze houden zichzelf inderdaad wel bezig, maar bedenk ook dat er soms wel eens iemand naar het toilet gaat, limonade gaat maken, gaat afwassen, etc etc .... dan wordt de verhouding al snel anders !

Een wachtlijst is soms noodzakelijk, maar ouders begrijpen dat best.
Deze lijst moet je echter goed bijhouden en soms kan dat inhouden (om hem niet te lang te laten worden) dat je Bevers vervroegd over laat gaan, om zo de doorstroming er enigszins in te houden. Zeker als het volgende onderdeel Welpen om leden zit te springen...
Jonge welpen kunnen vaak prima meekomen met oudere en het kan je extra leden opleveren.
Dat hangt alleen wel af van het type Bever, want dat kun je niet bij iedereen doen.
Advies is om ze in een groepje te laten overvliegen, dan hebben ze nog wat aan elkaar...geert h
elke week een feestjeProvincie/Land Noord-Brabant
geert h heeft 972 posts gemaakt 972
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door geert h aan de moderator van dit forum. Gepost op 13 februari 2013 -  17:00:52  Bekijk geert h's persoonlijke forum pagina  Stuur geert h een forum prive bericht  Bezoek geert h's eigen webpagina Beantwoord deze post van geert h met citaat [quote]
Maar de verhouding van 1:5 geld voor de welpen volgens het advies van SN. Wanneer je naar de bevers kijkt adviseren ze 1:4, dus bij 3 leiders 12 kinderen en bij 4 leiders 16 kinderen.

Wietse
 

Stad Rijswijk
Provincie/Land Zuid-Holland
Wietse heeft 140 posts gemaakt 140
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Wietse aan de moderator van dit forum. Gepost op 28 februari 2013 -  15:54:46  Bekijk Wietse's persoonlijke forum pagina  Stuur Wietse een forum prive bericht  Bezoek Wietse's eigen webpagina  Stuur Wietse een Yahoo! bericht Beantwoord deze post van Wietse met citaat [quote]
Goed om alle verschillende meningen te lezen.
Voorlopig houden we het op een max van 20. Aangezien we 5 leiding hebben (1 op 4). Dus we hebben nog 3 Bevers speling.

Het bestuur heeft groei van de groep hoog in het vaandel staan, en heeft aangegeven desnoods zelf bij te springen als er een of meerdere leiding niet zijn op een zaterdag.

Ik moet zeggen dat het echt een verademing is. We hadden bij ons laatste weekend 7 afmeldingen vanwege vakanties,verjaardagen en griep. Maar, we hadden toch nog een leuke grote groep Bevers. Dat is wel is anders geweest! En na een jaar met maar 5 Bevers motiveerd dit weer heel erg!
De kinderen onderling zijn ook heel leuk en gezellig, na het afgelopen logeer weekend werden er onderling al gelijk speelafspraken gemaakt om buiten scouting ook samen te spelen.


  Bekijk het onderwerp: start en programma training - Bevers Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: vredeslicht met bevers  
 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
Onderwerp menu
ScoutingForum Navigatie Menu
Enquêtes • Games • WebLinks •  WeerScout • Forum Crew • Contact
Rss feed, zie Hulp pagina voor meer uitleg