Het Scouting Forum
Gebruikers naam
Wachtwoord
Bewaar wachtwoord


Inloggen
Wachtwoord vergeten?
                   
 Alle onderwerpen  Speltakken  Scouts  

Leuke opkomst voor welpen/scouts!

 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
Schrijver Bekijk het onderwerp: Super Kickuh Scouts programmas Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: Opkomst  

janjelmer1
 Stad Driebergen
janjelmer1 heeft 3 posts gemaakt 3
Gepost op 16 april 2014 :  19:47:29  Bekijk janjelmer1's persoonlijke forum pagina  Stuur janjelmer1 een forum prive bericht  Beantwoord deze post van janjelmer1 met een citaat [quote]
Hallo Allemaal,

Ik heb een tijdje geleden een programma voor op de pc gemaakt wat leuk is om te gebruiken voor een opkomst. Ik heb het nu een aantal keer met verschillende speltakken gedaan met een erg leuk resultaat! Het gaat om een paardenrace. Elk team heeft een eigen paard (maximaal 6) en elk paard heeft een bepaald aantal kwaliteiten (punten tussen 0-10) binnen 3 catogorien; kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Als je veel kracht hebt, kan je makkelijk over hordes heen springen. Heb je veel snelheid, dan ga je sneller, heb je meer uithoudingsvermogen, dan hou je het langer vol!

De namen van de paarden en het aantal punten per catagorie wordt ingevuld met behulp van een tekstbestandje. Vervolgens kan je het spel opstarten (gewoon een .exe bestand) en worden deze gegevens automatisch geladen. Als je op de spatiebalk drukt, beginnen de paarden te lopen.

Om een beeld te krijgen, hierbij 2 screenshots. De 3 balken bij de namen van de paarden zijn het aantal punten per catagorie (kracht, snelheid en uithoudingsvermogen)

Als je het spel download zal snel duidelijk worden hoe het werkt.

Het is erg leuk om dit spel op de beamer te zetten, en de kinderen punten te laten verdienen (met bijv opdrachten) die ze in kunnen zetten als punt bij een catagorie die ze zelf kunnen kiezen (bijvoorbeeld kracht). Doe dan om het half uur of zoiets een race, en hou de scores bij (in bijvoorbeeld excel) voor een leuk overzicht. Dus: opdrachten doen om punten te verdienen, zodat je paard beter wordt. Ieder groepje zal bijvoorbeeld met alle catagorien op 0 beginnen en na opdrachten verder stijgen.

Het programma is hier te Downloaden.

Het bestand 'paardenrace.ini' kan je openen met bijvoorbeeld kladblok (notepad) of iets dergelijks. De namen en cijfers kan je veranderen, laat de rest staan! Gebruik minimaal 0 en maximaal 10 punten per catagorie, anders worden de balken in het scherm te groot.
  Bekijk het onderwerp: Super Kickuh Scouts programmas Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: Opkomst  
 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
Onderwerp menu
ScoutingForum Navigatie Menu
Enquêtes • Games • WebLinks •  WeerScout • Forum Crew • Contact
Rss feed, zie Hulp pagina voor meer uitleg