Het Scouting Forum
Gebruikers naam
Wachtwoord
Bewaar wachtwoord


Inloggen
Wachtwoord vergeten?
                   
 Alle onderwerpen  Speltakken  Bevers  

Programma: Wat deden jouw Bevers dit weekend?

 Vorige Pagina  
 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
Schrijver Bekijk het onderwerp: Ouders als Leiding. Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: Geschikte film gezocht tijdens beverweekend
 Pagina: van 12

geert h
elke week een feestjeProvincie/Land Noord-Brabant
geert h heeft 972 posts gemaakt 972
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door geert h aan de moderator van dit forum. Gepost op 09 maart 2013 -  13:47:40  Bekijk geert h's persoonlijke forum pagina  Stuur geert h een forum prive bericht  Bezoek geert h's eigen webpagina Beantwoord deze post van geert h met citaat [quote]
Dank voor de uitgebreide uitleg.

Bij ons stond het eerste uur in het teken van Jantje Beton. Na wat uitleg in de straat waar het gebouw staat gecollecteerd. Na een kleine 3 kwartier weer terug binnen, het gaat bij de bevers nog meer om het idee als dat ze een hele club lang collecteren (wat de andere speltakken wel doen).

Daarna wat gedronken en aansluitend levend mastermind gedaan: https://activiteitenbank.scouting.nl/wiki/Activiteiten:Levend_mastermind . In de beschrijving op de activiteitenbank staat dat het in een bos / park gespeeld word, maar bij ons ging het binnen ook bijzonder goed. Nadeel was dat er nogal een verschil zat in snelheid, waardoor sommige veel sneller klaar waren als andere. De laatste 20 minuten nog wat kleine spelletjes gedaan.

Download Bestand: mastermind.pdf [17,01 KB]


kenbeimer
 

Stad Oldenzaal
Provincie/Land Overijssel
kenbeimer heeft 28 posts gemaakt 28
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door kenbeimer aan de moderator van dit forum. Gepost op 17 maart 2013 -  08:52:10  Bekijk kenbeimer's persoonlijke forum pagina  Stuur kenbeimer een forum prive bericht  Bezoek kenbeimer's eigen webpagina Beantwoord deze post van kenbeimer met citaat [quote]
Vriendjesochtend, met een spelletjesprogramma. :)
kenbeimer's sig
Als Kinderen voor kinderen eens een lied over Scouting maakte: http://kvk.vara.nl/Stuur-je-idee-voor-een-liedje.11516.0.html (Beste reclame)
Doe dit en spread the word!

Wietse
 

Stad Rijswijk
Provincie/Land Zuid-Holland
Wietse heeft 140 posts gemaakt 140
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Wietse aan de moderator van dit forum. Gepost op 27 maart 2013 -  14:04:28  Bekijk Wietse's persoonlijke forum pagina  Stuur Wietse een forum prive bericht  Bezoek Wietse's eigen webpagina  Stuur Wietse een Yahoo! bericht Beantwoord deze post van Wietse met citaat [quote]
We hadden een groepsbrede wervingsdag. Dus we hadden een spannend verhaal bedacht voor de Bevers.

Professor Plof had flessenpost gehad van kapitein ketel. Hij lied de oudste Bevers de brief voorlezen. Kapitein Ketel had de brief verstuurd vanaf de stille oceaan en zou op 23 Maart langskomen. Hij had hulp nodig.

De Bevers keken vol enthousiasme uit de ramen. En ja hoor, er kwam een heuze kapitein aanlopen het hek in. We hebben hem opgewacht bij de deur en Professor Plof werd uitgebreid begroet. Professor Plof kent deze kapitein erg goed. Twee jaar geleden is hij zelfs Beverleiding geweest maar, hij wilde weer de zee op met zijn zeilboot.

Hij had een stuk van een schatkaart gevonden en een route beschrijving waar de andere 5 delen lagen. Op zijn stuk was duidelijk een rode stippellijn en een groot rood kruis te zien. De Bevers waren gelijk overtuigd, dit was een echte schatkaart. En ze wilde al gaan helpen zoeken.
Maar, dat kon niet zo volgens Kapitein Ketel, ze zagen er niet uit als kapiteins of piraten. En iedereen weet dat je dat moet zijn om schat te zoeken. Gelukkig wist Fleur Kleur daar wel wat op. We gingen piraten hoeden knutselen.

Drie kwartier later was iedereen klaar, en zelfs geschminkt, Sterre en Fleur hadden schmink gevonden in de kast en dat leek ze er wel goed bij passen.

Na een beker limonade, koekje en een verhaal uit Pluk en de Petteflat (doen we iedere week) gingen de jassen aan. Wat was het koud buiten pfff. We volgende de aanwijzingen, bakboord, stuurboord, recht zo die gaat. Maar ook Noord, Zuid-west, Oost etc. (We hebben 10 oude kompassen en Bevers kan je prima windrichtingen uitleggen, dat hadden we al is gedaan).

Na 5 minuten lopen hing er een paar lint in een boom. Dat was vreemd, we gingen het verder onderzoeken en vonden een verstopte envelop met stuk kaart.
15 minuten later hadden we er nog 4 gevonden. Dat leek een complete kaart.

Snel terug naar het clubhuis even opwarmen en de kaart in elkaar puzzelen. Het bleek een kaart van ons clubhuis en het spoor liep naar de bosrand van het veld waar we altijd buiten spelen. Ketel riep nog, neem een schep mee, schattten zijn altijd begraven.
En gelukkig maar, dat we hem meenamen want in de bosrand vonden we een stuk zachtere aarde. Twee minuutjes graven later stuitten we op iets hards. Er zat een metalen kist in de grond. Het duurde niet lang of we hadden de kist helemaal opgegraven.
Ketel maakte hem open, en hij zat helemaal vol met marshmallows!

Wat een toeval dat de scouts leiding nou net een kampvuurtje had gemaakt zeg! We hebben de marshmallows heerlijk geroosterd (op van die bamboe stokken uit het tuincentrum, ideaal ook voor broodjes etc) en opgegeten.

Resultaat weer twee Bevers erbij en twee jongens die meededen maar, volgende week eerst maar is gaan kijken bij de Welpen.


geert h
elke week een feestjeProvincie/Land Noord-Brabant
geert h heeft 972 posts gemaakt 972
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door geert h aan de moderator van dit forum. Gepost op 30 maart 2013 -  13:17:51  Bekijk geert h's persoonlijke forum pagina  Stuur geert h een forum prive bericht  Bezoek geert h's eigen webpagina Beantwoord deze post van geert h met citaat [quote]
Paasclub 2013:

De zaterdag voor Pasen staat uiteraard in het teken van Pasen.

Als eerste leggen we uit dat ze vandaag verschillende titels kunnen verdienen. Aan het einde van de club maken we bekend wie “de gezelligste paashaas van het jaar” is.

We beginnen met de paashazenrace. Want zoals iedereen weet zijn paashazen heel snel, en kunnen ze ook nog goed springen. Buiten staat er een parcours opgesteld met verschillende hindernissen waar de paashazen overheen en doorheen moeten springen. Uiteraard moeten ze onderweg nog de nodige eieren oprapen. Om ervoor te zorgen dat het geen rotzooi word gebruiken we hiervoor tennisballen. Ze strijden tegen elkaar voor de titel “snelste paashaas van het jaar”.

Hierna gaan we verder met het maken van mandjes om paassnoepjes in te doen. Want paassnoepjes moet je natuurlijk wel ergens in kunnen doen. Alle kinderen krijgen een bouwplaat, die ze zelf mogen kleuren en beplakken. Diegene die het mooiste paasmandje maakt gaat naar huis met de titel “beste paasmandenmaker van het jaar”.

Ondertussen heeft de leiding 8 zakjes met paassnoepjes buiten verstopt. Het is de bedoeling dat de kinderen die gaan vinden. Hiermee kan de titel “beste paasspeurneus van het jaar” verdient worden. Uiteraard worden de snoepjes naderhand eerlijk verdeeld.

Nu is het wel tijd zijn om te drinken, met de lekkere net gevonden paassnoepjes.

Na het drinken is het eerst even tijd om weer energie kwijt te raken. Dit doen we met paashazentikkertje. De beste verdient de titel “beste paashaastikker van het jaar”.

Hierna gaan de kinderen in tweetallen rauwe eieren inpakken. Wanneer de eieren heel goed zijn ingepakt laten we ze naar beneden vallen. Eerst van een stoel, dan van een ladder en uiteindelijk boven uit het raam. De beste inpakkers verdienen de titel “beste paas-ei-inpakker van het jaar”.

Toen hebben we nog de winnaars bekend gemaakt van de gezelligste paashaas van het jaar. Bij elke titel hoorde een certificaat met daarop een kleurplaat van een paashaas. Uiteindelijk was iedereen wel ergens winnaar in, op sommige onderdelen hadden we zelfs 2 winnaars. Dat ze die certificaten konden verdienen stimuleerde enorm, ze deden daarvoor nog harder hun best als normaal.


geert h
elke week een feestjeProvincie/Land Noord-Brabant
geert h heeft 972 posts gemaakt 972
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door geert h aan de moderator van dit forum. Gepost op 27 april 2013 -  13:20:25  Bekijk geert h's persoonlijke forum pagina  Stuur geert h een forum prive bericht  Bezoek geert h's eigen webpagina Beantwoord deze post van geert h met citaat [quote]
De zaterdag voor Koninginnedag stond uiteraard in dat teken. We zijn begonnen met de Nederlandse vlag te hijsen, en gelijk uitgelegd waarom we dat deden. Toen kwam Noa langs om een vrijmarkt te houden. Ze had allemaal bakken met spelletjes te koop voor 2 goudstukken. Alle bevers hebben 1 goudstuk gekregen, dus om wat te kunnen doen moesten ze met iemand samenwerken. Als de bevers een ander spelletje wilde spelen moesten ze eerst het oude spelletje terug verkopen. Ze hadden dat al snel door en zorgde ervoor dat ze ook alle spelen netjes opruimde voordat ze het terug brachten. Aan het einde van de club hebben ze alle spelen weer ingeleverd en hadden ze dus een goudklompje om mee naar huis te nemen.

Voor ons was dit een manier van club draaien die we niet gewend zijn, aangezien we de bevers zo erg veel vrijheid gaven. Nergens stonden spelregels voorgeschreven, dus de bak waar enkel een bal in zat was breed inzetbaar. Ook hadden we een bak met ringen en pionnen, die op verschillende manieren gebruikt werden. Het vergde uiteraard wel enige begeleiding, maar we waren er versteld van hoe goed het aan sloeg en hoe snel de 2 uur club om waren.


Wietse
 

Stad Rijswijk
Provincie/Land Zuid-Holland
Wietse heeft 140 posts gemaakt 140
[KLACHTENMELDING] Stuur een klacht, tip of hints zoals zware taalfouten in over dit antwoord dat gepost is door Wietse aan de moderator van dit forum. Gepost op 07 mei 2013 -  10:17:04  Bekijk Wietse's persoonlijke forum pagina  Stuur Wietse een forum prive bericht  Bezoek Wietse's eigen webpagina  Stuur Wietse een Yahoo! bericht Beantwoord deze post van Wietse met citaat [quote]
leuk idee Geert, ook omdat ze samen moeten werken zo.

 Pagina: van 12 Bekijk het onderwerp: Ouders als Leiding. Onderwerp Bekijk het volgende onderwerp: Geschikte film gezocht tijdens beverweekend  
 Nieuwe enquête starten doe je hier   Om deze post goed te kunnen printen klik je hier, het onderwerp wordt dan printervriendelijk getoont 
| More
[Boeklegger] Sla dit onderwerp op in jouw persoonlijke boeklegger pagina 
Post onder dit onderwerp een reactie   
  Vorige pagina
Onderwerp menu
ScoutingForum Navigatie Menu
Enquêtes • Games • WebLinks •  WeerScout • Forum Crew • Contact
Rss feed, zie Hulp pagina voor meer uitleg